Verslagen

13 Januari: Aeolus DS1 - H.V.R. '97 DS1

Vandaag de nr 1 tegen de nr laatst . Na vorige week de wedstrijd gewonnen te hebben van een concurrent voor de titel was het deze week tegen HVR . Voor de wedstrijd hadden we de dames er al op gewezen om de wedstrijd niet te licht op te nemen , want de uitwedstrijd tegen hun was moeilijk met daar het ongeval van hun teamgenoot . De thuis wedstrijd speelde  HVR  compact en goed vond ik . De wedstrijd werd aangefloten door weer een goedleidende  scheids nl Jack Molema . 
Wij pakten het direct goed en fanatiek op en pakten de voorsprong  1-0 en 2-0 . HVR maakte noch de 2-1 . Daarna liepen we door mooie doelpunten uit naar 10-1 .
De ruststand werd 14-3 .
In de rust hoefden wij als begeleiding  niet zo heel veel te zeggen . Een paar kleine aanwijzingen . 
De tweede helft zijn wij totaal niet in gevaar gekomen en hebben we een eindstand van 31-10 op het scorebord gekregen . Proficiat dames . Wil nog wel even een compliment geven aan HVR dat het een heel sportieve en leuk team is waar menig team een voorbeeld aan kan nemen 👍. A.s vrijdag om 19.00 u in de wildervankhal de nr 1 Aeolus tegen de nr 2 Cirkeltijgers . Dus iedereen die een oranje zwart hart heeft kom onze Dames aanmoedigen . 
Tot vrijdag Eddy en Jan

6 januari: S.V.W.W. DS3 - Aeolus DS 1

Na 14 dagen niet te hebben getraind hadden we de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe jaar alweer.
Dit keer tegen de nr 3 van de poule . Een belangrijke wedstrijd om onze koppositie te versterken .
Ondank niet getraind te hebben de afgelopen 14 dagen speelden we naar behoren . Het was zeer spannend omdat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn . Het ging steeds op en neer wat je ook aan de ruststand kan zien . 11-10 voor S.V.W.W.

De tweede helft begonnen we sterk en tilden de stand met 5 doelpunten verschil naar
11-16 met mooie doelpunten en een sterk verdedigingsblok.
Toen kwam erbij ons even een momentje dat we het te licht opnamen , waardoor we het ons zelf heel moeilijk maakten en S.V.W.W. weet terug in de wedstrijd lieten komen.
De thuisploeg scoorden waar wij verzuimden en kwamen heel dichtbij 15-16.
Wij werden op tijd weer wakker en met doorzetting vermogen sleepten we er een mooie overwinning uit .
Eindstand 18-22 en namen de 2 punten mee terug naar Wildervank
Gefeliciteerd dames

Eddy en jan

18 november: Verslag Aeolus DS1 - S.V. Hoogersmilde DS2

IMG 20181111 WA0015

 

Na vorige week een niet al te beste wedstrijd te hebben gespeeld gingen we met goede moed de wedstrijd van vandaag tegemoet . Dit keer een thuiswedstrijd tegen Hoogesmilde . En ja weer kwamen we met 0-1 achter (daar hebben we patent op 😂). Door een mooie aanval maakten we de gelijkmaker en liepen naar een 3-1 voorsprong met mooie doelpunten . Het bleef dicht bij elkaar tot een stand van 5-3 . De Aeolus dames herpakten zich en kwamen  niet meer in de problemen . De ruststand werd 12-7.
In de tweede helft werd de keepster gewisseld door een blessure die ze al een langere periode heeft . Onze reserve keepster viel goed in en maakte mooie reddingen , waardoor we nog verder uitliepen en een eindstand op de scorebord brachten van 23-13 waardoor we de eerste plek in de poule behouden .
 
Eddy en jan

 

 

16 december: Verslag Meppel AZ DS1 - Aeolus DS1

Vandaag de laatste wedstrijd van het jaar 2018 . Dit was de wedstrijd tegen en in Meppel. 
Door vele afzeggingen ivm werk en blessures reisden we af met 2 meiden van de c ers en 2 van de dames midweek waaronder een keepster . Na het warm lopen en lekker schieten op de keepster begon dan de wedstrijd na 3 weekenden geen wedstrijd te hebben gehad . We begonnen vrij goed en kwamen snel op voorsprong . Die we mooi uitbouwden naar 0-5 ,maar de blijheid werd snel verstoord doordat Lisa (midweekspeelster) een beweging maakte en naar de grond viel en direct aangaf dat het niet goed zat .Waarschijnlijk iets met de banden in de knie . Heel veel beterschap toegewenst Lisa .
Na een 10 min stil te hebben gelegen floot de scheidsrechter de wedstrijd weer aan en gingen we vrolijk door met scoren . Waaronder mooie aanvallen en prachtige doelpunten en niet te vergeten de stand in keepster Yvonne met formidabele reddingen . De ruststand werd 5-15 .
In de rust hoefden we de dames niet veel te vertellen, omdat het prima ging . De tweede helft begonnen we waar we geëindigd waren en scoorden er lekker op los naar 5 -23 . De c meiden hebben zich kranig gedragen en speelden goed mee 💪👍. De eindstand werd 8-26 in mijn administratie , maar de stand  bij nhv is 8-25 . Een hele mooie overwinning dames  En de c meiden en de dames van de midweek heel erg bedankt dat jullie mee wilden doen 👍
 
Eddy en jan

11 november: Verslag Actief Kl. DS3 - Aeolus DS1

Na smiddags vanaf 13.00 u een fotosessie te hebben gehad bij hoofdsponsor Primera Hiemstra en CO sponsor Sportplein van twee top fotografen Peter Panneman en Bert Bruining  kregen we een complete en goed verzorgde lunch aangeboden door deze 2 sponsoren .Vanuit het team en begeleiding willen we deze 2 sponsoren hartelijk bedanken.

View the embedded image gallery online at:
https://hvaeolus.nl/teams/ds1-dames/18-verslagen#sigProId80a9ded2ac

Ja en toen moest er nog een wedstrijd gespeeld worden door de dames van Aeolus in klazinaveen om 15.45 u. Wij moesten deze wedstrijd winnen om de koppositie te behouden . Deze wedstrijd liep niet soepel voor ons ,kwamen als zovaak weer achter met 1-0. Kwamen wel weer op gelijke hoogte. De wedstrijd kabbelde rustig door wat in een ruststand eindigde in 8-8 . Na wat stevige woorden in de rust dat er te slap gespeeld werd en dat deze stand te danken was aan een sterk keepende doelvrouw van Aeolus kant . De tweede helft werd er beter verdedigd , maar konden geen afstand nemen . Het ging echt tot het einde gelijk op 15-15 .waar we nog met 13-15 voor hebben gestaan . Een schot van actief ging rakelings naast . Onze keepster pakte snel de bal gooide hem naar de rechteropbouw die gooide naar onze cirkelloopster en met nog 4 sec besliste zij met een fantastische lob en een wereldgoal de wedstrijd . Het team en de meegereisde supporters vierden dit uitbundig. Toch 2 punten mee naar huis ondanks een niet al te beste wedstrijd van onze kant .  Gefeliciteerd dames.        

 Eddy en Jan