?????? ??????? ??? ???? ?? ???????????? ???????? ????? ???????

Daar waar het een aantal jaren geleden nog een kansloze missie leek om het handbal binnen de gemeentegrenzen van Veendam nieuw leven in te blazen, ziet het huidige beeld er een stuk rooskleuriger uit. Met een dames1, een midweek dames en een dames B jeugd (in samenwerking met HVA Annen) in de competitie, hebben zich, onder leiding van voorzitter Jan Bult, alle inspanningen uitbetaald. Het huidige bestuur heeft Aeolus uit een diep dal weten te halen en de club weer weten te transformeren tot een volwaardige handbalvereniging.

Ook in de aanloop naar het komende seizoen heeft men niet bepaald stilgezeten. Zo staat er bij aanvang van dit handbaljaar een nieuw gezicht voor de damesgroep. Trainer/coach René Zuidema kwam over van Actief Paterswolde waar hij de damesgroep zes jaar onder zijn hoede had. Daarnaast werken de B meiden sinds 2020 hun trainingen af onder Bart Mik die zijn eigen carriere als speler bij topploeg Hurry-Up combineert met de begeleiding van de jeugd. De midweek dames trainen wekelijks met veel plezier onder Daniella Zuidema, zelf speelster bij Ds1.

Maar daar bleef het niet bij. Aeolus zag kans om een jonge groep E-jeugd (9 en 10 jaar) op te zetten die op de maandagavond van 18:00-19:00 in de Wildervanckhal hun eerste schreden zetten in de handbalsport. Sowieso is de focus gericht op jeugd in alle leeftijdsgroepen. Daar is men binnen de club terecht trots op. Het betekent immers continuiteit voor de handbalsport in Veendam. 

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Ds1 een oefenwedstrijd tegen Beilen. Een eerste serieuze testcase sinds het laatst gespeelde officiele duel in oktober 2020. Sindsdien riep Covid-19 de zaalsporten een halt toe. 

Beide formatie's lieten zich niet onbetuigd en speelden met volle overgave waarbij wederzijds respect de boventoon voerde. In de aanvangsfase ontliepen de ploegen elkaar weinig, na tien minuten stond het 3-4, maar halverwege de 1e helft werd duidelijk dat de Wildervankster formatie nog zoekende was naar de juiste afstemming in defensief en offensief opzicht. De gasten uit Drenthe, met veel druk op de rechter flank, liepen verder weg en stonden halverwege op een terechte 7-12 voorsprong.

Zuidema zette in de rust een aantal zaken in de Aeolus defensie om en dat miste in het 2e bedrijf zijn uitwerking niet. Beilen was even zoekende naar antwoorden en in die periode kwam de thuisploeg terug van 7-12 naar 11-13. Bij 17-17 kwam Aeolus voor het eerst langszij en er ontspon zich een enerverende laatste tien minuten van het duel. En juist daar zaten de gasten telkens aan de goede kant van de score. Uiteindelijk trok Beilen met 20-22 de wedstrijd over de streep en dat was op basis van de 1e helft terecht. Zo werd voor beide opponenten duidelijk waar nog werk aan de winkel is in aanloop naar de eerste competitieronde in het eerste weekend van oktober.

22 Augustus: Overlijden Jan Verlinden

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat Jan Verlinden plotseling is overleden. Jan heeft veel betekend voor de vereniging. Wij betuigen onze deelneming aan de familie, naasten en vrienden. Wij begrijpen dat dit velen van ons overvalt, net zoals het ons overvalt. Mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag.

Bestuur Handbalvereniging Aeolus

 

Overleden Dood overlijden kaars Publiek Domein

OPGELET: (SEIZOEN 2019-2020 TEN EINDE)T/M 1 JUNI TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN AFGELAST

Beste leden, 
 
Naar aanleiding van de richtlijnen die zijn afgegeven door de overheid en het rivm worden alle trainingen en wedstrijden t/m 1 september afgelast. Volg de actuele situatie door de kanalen van ons te volgen. Voor verdere vereniging gerelateerd vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Dit houdt tevens in dat helaas dit handbalseizoen wat anders is afgesloten dan gehoopt. Maar ieders gezondheid is in dit geval veel belangrijker.
Probeer op elkaar te letten, te wijzen op de regels & hopelijk zien we jullie gezond en wel terug in het nieuwe handbalseizoen ????‍♂️??‍♀️
 
We hopen op u begrip!
 
Klik hier voor het officiële bericht van de bond.
 
Screenshot 20200513 022144 Word

Update corona, zomervakantie & nieuw seizoen

Versoepelingen per 26 juni 2021
 
Wedstrijden mogen weer voor alle leeftijden. Ook met publiek;
- Publiek houdt op een vaste plek 1,5 meter afstand van elkaar.
 
Voor sportkantines mogen de reguliere openingstijden worden gehanteerd. 
 
Gezamelijk sporten mag voor alle leeftijdscategorieën zonder 1.5m afstand weer.
 
----------------------------  
Vakantieplanning:
 
Reguliere trainingen zijn t/m 11 juli. Van 12 juli t/m 1 aug word er nog 1x in de week op de woensdag getraint door de dames & midweek. De b meiden kunnen indien gewenst aansluiten. Nadien is er 3 week vakantie. Reguliere trainingen zullen vanaf 23 augustus hervat worden volgens onderstaande tijden: 
 
Maandag:
E jeugd 18:00 -19:00
B meiden 19:00 - 20:30
 
Woensdag
Dames senioren 19:00 - 20:30
Midweek 20:30 - 21:45
 
Vrijdag
Dames senioren /b meiden 19:00 - 20:30

17 oktober: Wordt ook scheidsrechter

6-14 Oktober was voor handballend Nederland de week van de scheidsrechter, waarin veel aandacht aan, voor en over scheidsrechters werd geschonken.

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) deed dat o.a. op social media met gebruik van de hashtags #scheidsbedankt en #handbalNL.

Sta jij sterk in je schoenen en lijkt het je leuk om de wedstrijd als handbal-scheidsrechter te leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Om als scheidsrechter uit te komen word door de NHV een opleiding verenigingsscheidsrechter aangeboden.

Meer info is te vinden op: NHV - Verenigingsscheidsrechter

Dus lijkt dit je leuk toe, meld je dan snel aan (of vraag eerst meer aanvullende informatie) via het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.